Havremoppar som gärna hoppar och stundande kårval med lätt krisstämpel. Det är ett par av ämnena i nya numret av Vertex, som trycks den 21 mars.

Linnea Lindelöf i Arkum.
Linnea Lindelöf i Arkum.

Havremoppar är ju hästar, såna där stora och ståtliga djur som de flesta av oss kanske inte umgås med till vardags. Men det gör medlemmarna i Arkum, Akademiska ryttarklubben i Umeå. Vertex har hälsat på i stallet och dragit in ett par djupa andetag av den starka doften – som man faktiskt börjar uppskatta efter ett tag.

UMEÅ STUDENTKÅR går i april till val. Ett vikande medlemsunderlag gör i år det ständiga problemet med lågt valdeltagande än mer akut. Frågan är om kårpartiernas valfrågor, som vi låter gruppledarna ge exempel på, kan locka fler kårmedlemmar att göra sina röster hörda. Vi checkar också av valtempen hos Umeå naturvetar- och teknologkår, där personer istället för partier ska väljas.

DESSUTOM ARTIKLAR om killen som i sommar åker med till Student-OS i Ryssland, de höga matpriserna i Umeå och den frustrerade forskaren som bjuder in till seminarium. Plus en massa annat, förstås.

VERTEX 3:2013 DELAS UT den 22–24 mars på studentbostadsområdena i stan. Boende på andra ställen får tidningen med Posten senast den 26 mars. I samma veva – eller strax innan – finns också tusentals ex att hämta i Vertex tidningsställ på campus.