När mörkret tar över känns det ända in i märgen hos många umeåstudenter. För att kicka igång livsandarna igen handlar Vertex nya nummer också om en  speciell restaurang mitt på campus.

Hur påverkas umeåstudenterna av höstmörket? undrade redaktionen och begav sig ut på campus för att ta reda på saken. 60 svar senare hade ett  mönster utkristalliserat sig. En majoritet av de svarande menar att de påverkas av höstmörket – många av dem tycker också att studierna går tyngre när ljuset tonar bort. För att hjälpa alla att uthärda bjussar Vertex i ett särskilt reportage på några tips om hur mörkret kan tacklas.

DEN SPECIELLA RESTAURANGEN har tidigare i höst drivits av studenter på  Restauranghögskolan och tas om ett par veckor över av kostvetarstudenterna. Här lagas delikata luncher som en del av utbildningen – och ”riktiga” gäster avnjuter maten.

I NYA NUMRET BERÄTTAR VI också om fortsatta problem med Konsthögskolans nya lokaler, minskat medlemsantal i studentkårerna och om det fina med att bo i kollektiv. KBC-dagar och hiphop-artisten som planerar studier till våren finns också med, plus en massa annat.

VERTEX NR 8-2012 DELAS UT studentbostadsområdena i Umeå under helgen. Studenter som inte bor där får tidningen med Posten i början av nästa vecka. Då, eventuellt redan imorgon fredag, ligger också tusentals ex färdiga för avhämtning i Vertex tidningsställ på campus.