Varannan student i Vertex enkätundersökning har varit tvungna att låna pengar av familj eller vänner för att klara månadens utgifter. I nya numret kan du läsa mer om detta – och om sport!

Ofta hör man klagomål på den skrala studentekonomin – men hur står det till egentligen? För att få svar på den frågan gick Vertex ut och frågade 100 slumpvis utvalda umeåstudenter om deras ekonomiska situation. Resultaten, som presenteras i detalj i nya numret, visar att schablonbilden stämmer rätt bra: de flesta tycker att pengarna är en bristvara.

VI SÄTTER OCKSÅ PÅ OSS svettbandet och kollar in hur många studenter det finns i Umeås olika elitlag, korar en vinnare, berättar om universitetets elitidrottsavtal som finns där i fonden och lyckas i marginalen få med ett eko från Zlatans berykade cykelspark mot England.

DESSUTOM ETT LITET jultema med hjälp av Studentkören och Kyrkan på campus. Till detta kommer en småtrevlig bok om en styckerska, ett gäng bra filmer och skivor och en rundtur bland konsten på campus.

VERTEX NR 9-2012 DELAS UT studentbostadsområdena i Umeå i slutet av nästa vecka. Studenter som inte bor där får tidningen med Posten den 4 december. Då finns också tusentals ex att hämta i Vertex tidningsställ på campus.

BERTIL JANSON