Karl-Johan Dyvik och Clara Auland är två av de 32 umeåstudenter som deltar under SM-veckan i Umeå.

Karl-Johan Dyvik läser tekniskt-naturvetenskapligt basår och Clara Auland kandidatprogrammet i miljö- och hälsoskydd. Dyvik representerar Falun-Borlänge Skidklubb och Auland tävlar för Sävast Ski Team. Precis som de övriga 30 umeåstudenterna som deltar i tävlingarna under SM-veckan har de ett elitidrottsavtal med Umeå universitet, som i korthet går ut på att underlätta kombinationen av studier och en satsning på elitidrott.

– VÅRA ELITIDROTTSSTUDENTER får sina studier anpassade så att de går att kombinera med träning och tävling – oavsett vad de studerar och oavsett vilken idrottsgren de inriktat sig på, säger Pernilla Eriksson, biträdande föreståndare för Idrottshögskolan vid Umeå universitet, i ett pressmeddelande.

MERPARTEN AV umeåstudenterna tävlar i längdskidor, men några deltar också i rally, styrkelyft, skidorientering och jujutsu.
– Vi hoppas att under veckan få visa upp idrottsstaden Umeå från sin bästa sida, och att Idrottshögskolan kommer att synas under arrangemanget. Men framförallt hoppas vi på fina prestationer bland de studenter som deltar och som läser vid Umeå universitet, säger Pernilla Eriksson.

Lista med namnen på de umeåstudenter som tävlar
under SM-veckan (med reservation för ändringar)