Dokumentärfilmen Big Boys Gone Bananas har blivit rejält omtalad. De första som mejlar in en läsarbild eller videosnutt vinner var sitt ex av filmen.

Det vi är ute efter är alltså läsarbilder – som kan vara helt opretentiösa. Hala upp mobilen och smäll iväg bara: på campus, i föreläsningssalen, på bananskalet i studiehörnan därhemma, eller på bästa kompisen i korridorköket. Eller nåt annat. Det kan också vara en kort videosnutt. Mejla sedan bilden eller bilderna till red(a)vertex.nu. Läs mer om och se exempel på andra läsarbilder här. Observera att först till kvarn gäller, de första som mejlar vinner!

PRISET SOM DELAS UT, förutom chansen att vinna en femhundring när månaden är slut, är filmen Big Boys Gone Bananas, där den svenska journalisten och dokumentärfilmaren Fredrik Gertten och hans team kämpar mot livsmedelsjätten Dole, som tar till allt fulare knep för att tysta filmmakarna och utradera dokumentären från jordens yta, typ. Och det här händer på riktigt, märk väl. ”Andlöst spännande”, tyckte TT Spektra och andra recensenter har gett filmen toppbetyg. Den har också prisats på ett stort antal filmfestivaler.

Svensk trailer för Big Boys Gone Bananas: