En av höjdpunkterna i höst ser ut att bli Klubb Lennart, som sedan starten nästan alltid haft någon spännande liveakt på scen, och denna säsong verkar inte bli något undantag.

Nu när hösten börjar ta ett ordentligt grepp om oss är det lätt att drömma tillbaka till sommarens mer lata dagar. Och visst, det är klart att regnrusk och snålblåst sällan är något väder som speciellt många föredrar. Trots det är hösten mångas favoritårstid och själv är jag också en av dem som sällar mig till den skaran.

EN BIDRAGANDE ORSAK till det är för min egen del att nöjes- och kulturevenemangen drar igång ordentligt efter sommarens dvala. Hösten ser också ut att bjuda på många intressanta evenemang som får mig att längta efter ännu ruskigare väder. För min egen del handlar det främst om konserter, klubbar och festivaler som ser ut att göra hösten lite ljusare i Umeå. En av höjdpunkterna i höst ser ut att bli Klubb Lennart, som sedan starten nästan alltid haft någon spännande liveakt på scen, och denna säsong verkar inte vara något undantag. Andra klubbar som Ritualen och nystartade 1999 ser också ut att kunna bjuda på roliga och intressanta kvällar.

ETT GLÄDJANDE BESKED är dessutom att festivalen Popup återuppstår i höst  efter fyra års dvala. Hösten, en årstid att se fram emot helt enkelt – inte minst i Umeå.

ERIK HILLBOM