Efter att alla årsbästalistor och krönikor som brukligt avrundat det gångna året är det nu hög tid att lyfta blicken och och se vad det nya har att bjuda på.

Erik Hillbom.
Erik Hillbom.

Trots att det nykläckta året knappt har börjat har vi redan fått klara besked, bland annat från Lunes debutalbum “Music & Sports”. I och med denna skiva kan jag inget annat än att hävda att musikåret 2013 börjat precis så bra som man kan förvänta sig.

OCH VILKET ÅR VI HAR  att se fram emot! Bland mycket annat så överraskade David Bowie när han på sin 68:e födelsedag i samma veva som han släppte en låt annonserade att ett album väntar i mars, det första från popikonen på ett decenium. Håkan Hellström lät hälsa förra året att han då jobbade med sitt sjunde studioalbum som vi förhoppningsvis får höra innan året är slut. Från syskonparet Olof och Karin Dreijers The Knife väntar en efterlängtad albumrelease i april. Mina förväntningar på dessa albumsläpp växer för var dag.

ÄVEN LOKALT I UMEÅ innefattar året flera högintressanta albumsläpp. Exempelvis väntar uppföljaren till P3-guldbelönade albumet “With Love” från Umeåbandet Syket inom en snar framtid. 2013 har bara börjat och redan ser horisonten ljus ut.

ERIK HILLBOM