Avgångselever från kandidatprogrammet på Konsthögskolan visar sina examensprojekt i en utställning som är öppen fram till den 15 maj.

På lördag är det dags för vernissage. Efter tre års studier på Konsthögskolan vid Umeå universitet visar kandidatstudenterna sina examensprojekt i en utställning med titeln ”Throwing Out a Baby”.

Utställningen innehåller allt från videoverk och installationer till skulpturer, teckningar och måleri.
– Vi jobbar väldigt olika, så det blir intressant när vi sätter ihop det. Vi tror det blir en rolig utställning att gå på. Den känns väldigt generös, säger Josefin Hildor, en av de 15 studenter som ställer ut.

Medverkar i utställningen gör: Gabriella Nyman Novak, Nils Ekman, Linda Sestrajcic, Hampus Forss, Sofia Pettersson, Alexander Creutz, Teo Nilsson, Johan Wiman Engqvist, Ida Johanna Lundqvist, Thea Fatourou, Henrik Jonsson, Sara Annsofidotter, Stina Johansson, Olivia Pettersson Fleur och Josefin Hildor.

Verken presenteras i två utställningslokaler på Konstnärligt campus: dels i Galleriet, Östra Strandgatan 32, Umeå konsthögskola, dels i lokalen på Östra Strandgatan 28 B (ingång från älven).

Vernissaget för utställningen är på lördag den 30 april kl. 12.00–16.00. Utställningen är sedan öppen den 1–15 maj, torsdagar till söndagar kl 12.00–18.00.

Bertil Janson