En bit in i hösten insåg Jennifer Milton att studier och Umeå inte var menat för henne precis just nu. Ibland måste man dumpa det gamla för att börja på något nytt.

Jennifer Milton har i höst avbrutit sina studier i Umeå.
Jennifer Milton har i höst avbrutit sina studier i Umeå.

Vissa avslut kommer snabbare än väntat. Ibland fort och ibland superfort. En resa som skulle tagit tre år på universitetet avslutades i mitt fall efter en månad. Jag hann knappt packa upp flyttkartongerna eller kalla mig själv för universitetsstudent innan lådorna återigen packades ihop och kördes ned mot Uppsala.

Det hela började i våras. Samtidigt som jag längtade efter studenten infann sig en stress och panik över det stundande framtidsvalet. Skulle jag arbeta, resa eller plugga? Skulle jag flytta till nordligaste nord eller sydligaste syd? Eller kanske någonstans mitt emellan?

Mitt uppe i en tonårsförälskelse valde jag staden min pojkvän valde. Umeå. Jag valde Tränarprogrammet i första hand och Media och Kommunikation i andra hand. Det senare som en extra säkerhet ifall jag inte kom in på det första. Mitt bland magfjärilar var prio ett att hamna i samma stad som den dåvarande pojkvännen.

Ett sommarlov och många bråk mellan mig och min pojkvän senare styrdes flyttlasset mot Umeå. Jag hann packa upp flyttlådor i min egna lilla etta och jag hann bekanta mig med några blivande klasskamrater. Sedan beslutade vi oss för att denna tonårsförälskelse skulle ha ett slut. Finito.

Skolstarten innehöll därmed många tårar, såklart. Efter regn, eller i detta fall tårar, kommer dock alltid solsken. Det var början på en ny era, en era där jag själv var prio ett, inte någon tonårsförälskelse. Efter velande och funderande, hit och dit, insåg jag att studier och Umeå inte var menat för mig precis just nu.

För en del kan det ses som ett nederlag att påbörja något för att sedan inte slutföra det. Men ibland är det så, att man måste dumpa det gamla för att börja på något nytt. Det som för sex månader sedan var prio ett behöver absolut inte vara det längre, life changes så att säga.

Så min studietid i Umeå blev kort. Nu ska jag istället pröva mina egna vingar på annat håll, sedan ska jag själv välja när, var och vad jag ska studera. Men först ska jag jobba, resa och upptäcka såväl mig själv som världen. Universitetet, vi ses om några år, när jag är redo.

Jennifer Milton