Tanja Frenell hittar mitt i natten en höjdpunkt som blir till ett underbart slut på kvällen, kravlöst och okomplicerat. Efteråt ler hon fånigt och längtande.

Namn: Tanja Frenell. Pluggar: lärarutbildningen, tidigare år (år 1–6).
Namn: Tanja Frenell. Pluggar: lärarutbildningen, tidigare år (år 1–6).

En helt vanlig lördag med jobb på morgonen och tvätt efter det, hemmachill och långpromenad på eftermiddagen. Så långt allt som vanligt men den planerade hemmakvällen med gomiddag, vin, film och tidig sänggång för att försöka upprätthålla en hyfsad sömnstatistik för veckan gick i stöpet då jag överrumplades av ett socialt behov; det kan ha varit det halva glas vin jag fått i mig, det kan ha varit ett socialt underskott som fick för sig att bubbla upp och kräva upprättelse, vem vet.

HUR SOM HELST, det blev till att dra ner på stan med två andra och dricka öl. Min kvällsplan gick alltså i stöpet men jag fick en trevlig kväll som i fyllans tecken avslutades i något slags skumt tumult mellan de båda jag var ute med. Jag kände ett behov av frisk nattluft och lite andrum och valde att gå hem och kände mig kanske inte på tipptopphumör, utan hjärnan var lite förvirrad och hjärtat lite ledset när jag gick där i nattmörkret.

JAG HADE PRECIS lämnat Vasaplan och gick med näsan mot kyrkan när jag såg att jag fick möte av en ung man med mustasch (och hakskägg?). Han sträckte ut armarna mot mig när han närmade sig, jag sträckte ut mina armar och vi möttes i en varm go kram. Jag tackade för kramen och sa att det var ett underbart slut på kvällen och han höll med, frågade om jag ville hångla vilket jag glatt avböjde. Sedan lämnade vi varann.

JAG VET INTE VARFÖR så många väljer att gå hem med någon främling för att i ett fyllesex försöka få bort den i vanligt fall trängande känslan av ensam kåthet då den tillfredsställelse en kravlös kram med ett erbjudande om ett mysigt hångel enligt mig  måste vara så mycket bättre. Den här upplevelsen fick min promenad hemåt att bli gladare och jag tänker tillbaka på den med ett fånigt leende och lite längtan.

SÅ ISTÄLLET FÖR MITT vanliga gnäll på samhället kommer jag med en glad instickare och lite hoppfullt gurglande. Ta och krama en främling nästa gång du är lite fyllego och på hemgång sådär kring tvåsnåret.

TANJA FRENELL