Man blir mer och mer introvert IRL och öppen som bibeln i kyrkan på internet, noterar Tanja Frenell apropå näthatet och vart frustrationen man bär på ska riktas.

Namn: Tanja Frenell. Pluggar: lärarutbildningen, tidigare år (år 1–6).
Namn: Tanja Frenell. Pluggar: lärarutbildningen, tidigare år (år 1–6).

För ett tag sedan var internethatet det stora i media, det pratades om hur kvinnor kränktes och hotades på internet oavsett vad de skrivit om. Sedan översköljdes nyheten av den storslagna upplysningen att man inte riktigt kan veta vad man får i sig om man äter hel eller halvfabrikat, vem hade kunnat ana det? Men jag vill tillbaka till internethatet. Eftersom hat är så skoj.

I GAMLA SVERIGE, där kungen var en enväldig härskare med storhetsvansinne och då skillnaden mellan folket (bönderna) och de rikare (borgare, präster och adeln) var enorm, då visste man alltid var man skulle rikta sitt hat. Jag är övertygad om att folket i Sverige precis som folket i Robin Hood-filmatiseringar gick åt rätt hårt med gnäll på de styranade, aka kungen och rika stackare som drev in skatt i området.

NU NÄR KUNGEN INTE har någon makt och när folket påstås vara delaktig i ledandet av Sverige genom den vackra allsmäktiga demokratiska ideologin och när till och med kvinnor får tycka och tänka och ställa krav, var ska man då rikta sitt hat om inte mot denna så länge tystlåtna och naturligt förtryckta grupp av människor? Påven är ju kristen.

FÖRR HADE MAN SIN lilla by vari man fann sin familj och några andra familjer, dessa delade man sina åsikter med, man jobbade tillsammans och var mer i behov av varandra. Nu är antalet ensamboende nästan vanligare än hem med två eller fler i på sina håll, varje människa är en ö och jag är oberoende av andra och det är det bästa som finns. Nu när alla är oberoende delar man sitt liv med allt och alla som i ett desperat försök till att få ligga i tonåren.

MAN VÄJDAR TILL FOLK att de ska se en och skriver inlägg efter inlägg för att se om man kan öka på sin intressanthetsskala (antal gillningar och delade tweets med mera). Man blir mer och mer introvert IRL och öppen som bibeln i kyrkan på internet. Då är det klart att folk tar fram sina annars stramt behärskade åsikter i det blå konstiga skenet av sin dator och försöker sätta tillbaka kvinnan på sin rättmätiga plats, mellan benen på en man.

VÅLD OCH SEX SKA STYRA vårt land för så har det alltid varit, och nog har de flesta, även du som är ung och läser det här, yttrat den välkända frasen ”det var bättre förr”.

TANJA FRENELL