I podcasten är Filip & Fredrik strippade till sin kärna och – inbillar sig Gustav Borsgård – jävligt nu. Det allra finaste med duon är deras järnhårda vilja att aldrig stagnera.

Filip & Fredrik figurerar i så många mediala sammanhang nuförtiden att man kan tro att de har vattenskador hemma. Den som vill kan fylla en halv arbetsdag per vecka med denna fryntliga duo: Breaking News på femman fyra kvällar per vecka, podcast varje torsdag och sporadiska inhopp i exempelvis Kristallengalan. Problemet med Breaking News är att det är direkt besvärligt att titta på, ett bångstyrigt och direktsänt skepp som Filip & Fredrik inte riktigt lär sig navigera. Och vad gäller Kristallengalan så är det väl snarast ett straff att behöva se en tillställning där mediamänniskor prisar andra mediamänniskor för teveprogram man aldrig sett.

DÄREMOT RÅDER JAG ALLA och moderna människor, som ännu inte begripit detta själva, att göra det till en vana att tillgodogöra sig Filip & Fredriks podcast varje torsdag. Aldrig har duon kommit till sin rätt som de gör i detta forum! I podcasten är Filip & Fredrik strippade till sin kärna, alla distraktionsmoment bortrationaliserade, och tankarna och teorierna som framförs är ömsom kristallklara, ömsom tveksamma och plumpa, men i slutändan alltid underhållande. Och – inbillar jag mig – jävligt nu. Och detta är det allra finaste med Filip & Fredrik: deras järnhårda vilja att aldrig stagnera.

GUSTAV BORSGÅRD