Lina-TrulssonLina Trulsson, student på Designhögskolan i Umeå, får Michael Treschow-stipendiet på 100 000 kronor. Stipendiet instiftades 2003 och tilldelas en student som visat på djärvhet, nydanande och lust.

Lina Trulsson har ett stort engagemang för hälsofrågor och har bland annat tagit fram prototyper på ”Move”, en insulinpump anpassad för träning och ”Remind”, en liten musikapparat som är anpassad efter patienter med Alzheimer. För att väcka minnen till liv kan anhöriga via en app skicka låtar till musikapparaten.

– Det känns fantastiskt kul och sporrande att få ta emot Michael Treschow-stipendiet. Jag brinner för att förbättra och förenkla livet för människor i olika situationer, speciellt inom vården där det finns stora utmaningar och stor potential för förbättringar både för patienter, vårdpersonal och anhöriga, säger Lina Trulsson.

Även Annie Hjälmefjord, student på HDK, Högskolan för design och konsthantverk, får Michael Treschow-stipendiet på 100 000 kronor. Stipendiet delas på Handelshögskolan i Stockholm den 26 november.