Topprankad för tredje året i rad. Designhögskolan vid Umeå universitet behåller tätpositionen när organisationen Red Dot rankar designhögskolor i Europa samt Nord- och Sydamerika.

– Vi är förstås jätteglada! I våras var vi den enda designutbildningen som fick högsta betyg i den nationella kvalitetsgranskningen av utbildningen. Att nu än en gång placera sig högst på Red Dots lista är ett kvitto på att också yrkesverksamma designexperter i tävlingsjuryn ser att Designhögskolans utbildningar står sig mer än väl i den hårda internationella konkurrensen, säger Maria Göransdotter, prefekt vid Designhögskolan, i ett pressmeddelande

Välrenommerade skolor som amerikanska Art Center College of Design i Pasadena, Kalifornien, och franska ENSCI Les Ateliers hamnar som tvåa och trea i rankingen.

– Vi är en liten skola i norra Sverige där personal och studenter gemensamt byggt upp en unik studiemiljö. Personalens engagemang smittar av sig på studenterna och vice versa. Tillsammans skapar vi ett starkt nätverk som sträcker sig runt hela jordklotet, säger Maria Göransdotter.