“Avveckling är också utveckling” sa en kär vän till mig för några månader sedan. Jag skrattade åt det då, men efteråt har jag tänkt mycket på det citatet, skriver NTK:s ordförande angående nedläggningen av Vertex.

Linnea Stålstam, ordförande i Umeå naturvetar- och teknologkår.

Det ligger något i det. Ibland måste man låta saker gå, även fast det gör ont. Hur länge kan man fortsätta med något som inte riktigt fungerar? Såhär i efterhand när jag tänker tillbaka på det jag gjorde i höstas, grävde djupt i min mejl, gjorde efterforskningar i arkiv och pratade med ett antal gamla kårrävar, så känner jag mig trygg i att vi i kårstyrelsen har tagit beslutet att lägga ner Vertex tillsammans med Umeå studentkår. Men det är såklart inte utan vemod.

En tidning som funnits sedan 1960 har hunnit med att rapportera om en hel del sen dess. Tänk vilka reportage, artiklar och insändare som passerat genom tryckpressarna. Jag förstår att studenttidningen kommer vara saknad för en del, men om man har hängt med i svängarna så är en papperstidning inte lika populär idag, som den var för 60 år sedan.

Det är bara att kolla runt på hur tidningsställen med Vertex har sett ut sen början av hösten, fulla med papperstidningar som ingen verkar ta.  Även om citat som att “gå din egen väg” flödar runt i vårt samhälle, kanske det inte ska appliceras på precis allt. Ibland måste man helt enkelt släppa taget, titta upp och se hur det ser ut runtomkring en.

En ny digital medieprodukt som alla tre kårer kan vara med och stå bakom, det tror jag ligger mer i tiden. Jag ser fram emot att utveckla denna produkt tillsammans med Umeå studentkår och Umeå medicinska studentkår, jag är stolt och tacksam över samarbetet vi har mellan kårerna och jag tror att vi kommer göra något stort.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som har läst tidningen eller varit involverade i verksamheten. Ni alla har bidragit till ett levande campus.

Linnea Stålstam
Kårordförande 19/20
Umeå naturvetar- och teknologkår