”Nollningshets i staden. Det märks på atmosfären. I värmevibrationerna ovanför asfalten. Ålidhem inte längre övergivna lokaler. Inspark överallt. Flygbilder från en stad i krig. Skönt att stå utanför. För trött, för gammal.

Krogen Krogen satsar hårt på en illuster nystart i höst. Första åtgärd? Att byta namn från Krogen Krogen till det mer hårdbarkade, självklara Krogen. Det kallar jag nytänk, att vara business minded. Det handlar om att ligga i framkanten, framkanten, FRAMKANTEN.

Ja, hösten står för dörren. Är lite osäker på hur jag ska närma mig den. Ska jag köpa en grovstickad halsduk, röka cigaretter och vara deprimerad? Eller är det kanske dags att föreställa harmonisk? Hur ofta ska jag festa? Vilka fester ska jag gå på? Ska jag gå på fester? Hur åldras man med värdighet i studentvärlden? I världen då?

I höst fyller jag 25. När man nått det stadiet kretsar mycket kring att försonas med sin ålder. Det finns en rad illusioner jag planerar att frigöra mig fullständigt från framöver. En av dessa är mitt askungefestande. Från och med nu ber jag inte längre om ursäkt för att sluta festa vid midnatt. Tvärtom bojkottar jag härmed alla uteställen som inkluderar dans eller inträdesavgift. På sin höjd kommer jag att masa mig ner till NH för en bägare eller två. Men allt oftare planerar jag att vid tolvtiden följa upp förfestandet på ett manér värdigt en 25-åring: nämligen med mineralvatten och gamla youtubeklipp från The Letterman Show.”

Nej, jag har inte stulit Ronnie Sandahls dagbok – sålunda skrev jag själv, för dryga tre år sedan, inför höstterminstarten 2009. Man kan notera hur följande saker hänt (eller inte hänt) sedan dess:

* Inte tusan slutade jag festa.

* Vilka fester jag skulle gå på blev emellertid inget problem, eftersom jag slutade bli bjuden på så många olika fester, för det är en sanning att man för varje år man pluggar känner färre och färre människor. ”Fest” blev i stället synonymt med att sitta i Martins studentrum och dricka Tingsryd och, ja, så är det väl än.

* Krogen bytte namn till Lokal.

* NH slutade ha öppet särskilt ofta.

* Rökning blev ute.

* Youtubeklipp från The Letterman Show upptar fortfarande en hel del av min fritid.

* Jag blev 28.

Det ska bli spännande att göra en liknande utvärdering om ytterligare tre år, d.v.s. lagom till 2015. Det är året då det kommer att finnas skateboards som SVÄVAR, enligt Tillbaka till framtiden 2. Det vore en skräll att se fram emot! Eller så har jag rentav jobb då. Fast svävande skateboards känns enklare att föreställa sig.