Blev överlycklig när The Knife meddelade att de skulle göra en till spelning, i och med att biljetterna till den enda planerade spelningen i Sverige tog slut på en millisekund.

Struntar i dagens föreläsning och sätter mig därför framför datorn redan klockan tio på morgonen för att vara säker på att jag inte ska gå miste om biljetter den här gången. Man vet ju aldrig –kanske släpps de tidigare än klockan 12. När visaren slår från 59 till prick trycker jag på ”Köp biljett” (har givetvis redan loggat in på min sida på Ticnet och kan siffrorna på mitt betalkort utantill). Ändå hinner de ta slut. Trycker på ”Köp biljett-knappen” igen, i förhoppning om att det kanske bara har blivit något tillfälligt fel. När jag har tryckt så många gånger att jag inser att det inte bara är att jag har råkat trycka på fel knapp, eller kanske faktiskt inte tryckt alls, börjar jag i stället att läsa meddelandet igen. Kanske står det inte att det inte finns några biljetter till försäljning? Kanske står det att biljetterna inte släppts ännu? (Som det gjorde mellan klockan 10 och 11.59, när jag tryckte på knappen ”Köp” varannan sekund för att försäkra mig om att biljetterna inte redan hade kommit ut. )

Ingenting förändras. Den röda texten slår envist kvar på skärmen och för en stund överväger jag att slänga datorn i golvet, men inser att det inte är dennes fel att biljetterna hann ta slut. Andrahandsuppköparna som säljer vidare biljetterna för inhumana priser är de som jag borde bli arg på. Det värsta är att deras knep fungerar. Har själv svarat på flera annonser där säljarna har biljetter som går för över tusenlappen (ursprungspris:360). Men jag tänker inte falla för frestelsen. I stället fortsätter jag att drömma om en bokad spelning på någon av sommarens festivaler. Måtte denna bokning ske inom en snar framtid. Annars fortsätter mina nätter att varvas med uppvaknanden mitt i natten av att jag nog borde gå och kolla om det kommit någon mer annons, som mot förmodan säljer en billig biljett, och mardrömmar bestående av att jag aldrig mer kommer att få se det bästa bandet någonsin på scen igen. Men ett tänkbart sömnmedel är inom räckhåll i alla fall –kniven själv. Den nya plattan kommer i april. Hoppas jag orkar vänta till dess.