Sömnlös i Stockholm, del 1:

Det första jag gör i mitt nya kryp-in är att ge mig på lampan i hallen, eftersom den ger ifrån sig ljusblixtrar sporadiskt, och jag får för mig att jag kan åstadkomma ett mer ihållande sken. Det slutar med att jag inte får tillbaka skärmen och lampan hänger nu löst i några trådar. Därefter ger jag mig på gardinstången, som den förre hyresgästen av någon anledning lämnat ETT beslag till, inte två. Jag beger mig därför till Clas Ohlson för att inhandla en ny gardinstång.

Väl hemma inser jag att hålet i väggen inte motsvarar storleken på de skruvar som hör till monteringen för gardinen. Då kommer jag på den eminenta idén att köpa så kallade ”pluggar”, som gör att skruven blir lite större (hur skulle Freud ha tolkat detta?). Dessa pluggar har i sin tur olika storlekar och eftersom jag (ännu) inte lyckats hitta ett måttband på Clas Ohlson (kände att jag redan hade förbrukat min kvot av frågor till personalen) visste jag inte storleken på just den pluggen jag skulle ha.

Så jag köper en hel låda med fyra olika varianter. Samtidigt passar jag på att köpa en kabel till Mac-datorn, eftersom vanliga internet-kablar inte fungerar på Mac-datorer. Personalen ger mig en sladd i handen och försäkrar mig om att den minsann passar även till Mac. Jag betvivlar detta starkt, men eftersom min tekniska kunskap inte sträcker sig längre än till betydelsen av ”on” och ”off” litar jag på Dalmasen och går i väg till kassan.

Hemma igen ser jag direkt att sladden inte passar. Jag blir så arg att jag knappt kan sova på natten och drömmer mardrömmar om att jag aldrig kommer att få igång internet. Missade starten på bok-rean som ett resultat av den bristfälliga sömnen. Fortsättning följer.