Jag tycker mycket om mitt hem. Eller inte hemmet i sig, det är litet och fult, men jag gillar var hemmet ligger. Skulle vilja hävda att Öst på stan är det ULTIMATA bostadsområdet för umeåstudenten. Strax utanför dörren har jag 57:ans kvarterskrog; maten är inget vidare, men Zeunerts 50cl på flaska kostar 45 spänn. 57:ans är estetiskt anskrämligt, med sin bruna träpanel och sina neddragna persienner, och på söndagar samlas alkisarna där för förmiddagsfest. Men jag gillar tanken på att ha en egen kvarterskrog och alldeles nyligen har människorna bakom disken börjat känna igen mig, vilket jag kämpat för som ett djur i typ två års tid. När de började tilltala mig familjärt blev jag så överrumplad att jag bara kunde stamma till svars, man är sällan förberedd när ens drömmar slår in. Man frågar sig ofta hur man hanterar sorg, mer sällan hur man hanterar lycka, som om det senare vore helt oproblematiskt.

Några tvärgator bort ligger Pilgatans Bokcafé, en mix av café och antikvariat, som jag i och för sig besöker alldeles för sällan, egentligen bara när min utflugne vän Joel är på hemvändarbesök. Men jag gillar att Bokcafét finns. Ibland kommer renommerade författare och skribenter på besök dit, vid ett tillfälle var jag där och såg Fredrik Strage riva av anekdotiska backstageskrönor; en annan gång bevistade Stig Larsson stället för att tala om sitt litterära universum och att jag missade den begivenheten, å, det grämer mig än.

Mitt boende Öst på stan ligger också på ett perfekt avstånd – uträknat och avvägt med nästan matematisk precision – mellan stadskärna och universitetet. Man kan lika sömlöst slinka ner på stan som man kan traska uppför backen förbi Östra gymnasiet och i en föga besvärande manöver befinna sig i Humhuset (särskilt om man tar genvägen genom skogen, vars stigar jag känner som linjerna i min egen hand). Lägg därtill att Östra station ligger i bekväm anslutning ifall man måste göra en quick getaway nån gång. En annan bonus är att Katolska kyrkan är beläget ett stenkast härifrån, vilket gynnar mig, som kämpar så hårt för att bli religiös.