Lättlagad höstmat

Fick syn på ett recept i VK som innehöll ordet lättlagat och tänkte att jag skulle ge något annat än pasta och pannkakor en chans; plättar. Närmare bestämt rotsaksplättar. Inte nog med att de skulle vara en pimpad variation på pannkakan, de skulle dessutom vara lättlagade. Är medveten om min oförmåga att, trots att jag slaviskt följer receptet, åstadkomma något ätbart. Men om receptet har som rubrik att det ska vara lättlagat tror jag att till och med jag ska kunna åstadkomma något som inte behöver översvämmas av kryddor, för att dölja den ursprungliga, eller lika ofta, obefintliga smaken. Men icke. Där står jag i köket omringad av ingredienser och redskap och försöker forma något som ska likna en plätt. Lätt? Den blir betydligt tjockare än vad jag tänker att en plätt är. Snarare är det några miniformade biffar jag har åstadkommit.  Saken är alltså biff, det här var allt annat än lättlagat.

”Lättlagad” höstmat