washington 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I kväll ska jag se film. Men vilken film ska jag se?? Ja, varför inte något med Denzel Washington! Min vän Johan sa en gång att Denzel Washington är som en påse Ahlgrens bilar, och inte på så vis att det bara finns ett sätt att stoppa honom och det är i munnen, utan för att man sällan tänker på förhand att det ska bli så supergott att äta Ahlgrens bilar, precis som man på förhand inte tänker att det ska bli särskilt kul att se Denzel Washington, men både bilarna och Denzel har (enligt Johan) en förmåga att glatt överraska och påminna en om att jodå, inte är det så dumt det här, ändå.

Så det får la bli Safe House, en gissningsvis mycket medioker film av svensken Daniel Espinosa, som gjorde den PIGGA filmatiseringen av Snabba cash. Men ännu en sak kan avrundningsvis sägas om Denzel, förutom analogin med Ahlgrens bilar, nämligen att det finns INGEN levande människa som ogillar Denzel Washington.

De flesta filmstjärnor, även de största och kanske särskilt dem, har alltid en mullig andel haters som nästan står i proportion med deras fan base. Det finns ju gott om folk som verkligen HATAR Tom Cruise, som hånskrattar åt Nicolas Cage, som tycker att Tom Hanks, det är en torr fan. Men INGEN människa på denna jord har något ont att säga om Denzel Washington. De kanske inte gillar honom, men de ogillar honom inte heller. Det tycks nästan, som om Denzel Washington är omöjlig att hata.