Idag meddelade DN att SvD:s kulturredaktion ska bantas ned rejält. Nyheten borde göra mig glad. Mitt största i(n)-landsproblem är nämligen hur jag ska hinna igenom kultursidorna i tidningen. Att jag får SvD på eftermiddagen har därför nästan varit bra eftersom jag då inte riskerar att komma för sent till skolan. Om kultursidorna nu minskar kommer jag i så fall verkligen ha tid att läsa det (lilla?) utbud som finns i tidningen.

Även om ansvarig utgivare hävdar att kultursidorna inte kommer att minska nämnvärt, trots minskad personalstyrka, anar jag oråd. Och mycket riktigt, jag läser vidare att SvD:s kulturdel i söndagsnumret nu ska bli ännu större. Hur ska det gå på måndagarna? Det är ju på helgen jag har tid att läsa.

Jag borde skicka ett förslag till författarna av DSM-5 (Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorders). Den nya upplagan är ju försenad och sägs komma ut i vår. Lagom till min måndagsångest, orsakad av utebliven tidning på helgerna, har hunnit kulminera och nått sin topp.