– Det är något annorlunda, liknande nollningen fast vintertid, säger Torgny Palm, en av arrangörerna bakom  den årliga turneringen i snöbollskrig, Snow Wars, som i fredags utkämpades på campusängarna.

Det var festlig stämning när årets turnering genomfördes, som vanligt i regi av Juridiska föreningen och Umeå studentkår. Ur högtalarna dunkade dancefloor-hits varvade med 80-talsdisco och vid sidan av tävlingen, på säkert avstånd från snöbollarna, bjöds det även på grillkorv och läsk.

Ett hundratals studenter lockades till årets turnering där 14 lag var med och tävlade. Lagen bestod framförallt av jurister, men även en hel del utbytesstudenter. Hello Kitty var ett av lagen som deltog och det utgjordes av studenter från både Frankrike och Spanien.
– Det är första gången vi är med om något liknande, vi har inte så mycket snö i Spanien, säger Hello Kitty-medlemmen Nacho Moyano och skrattar.

För de flesta deltagarna var det inte tävlingen som låg i fokus under dagen. Även om en lekfull rivalitet kunde anas mellan lagen verkade de flesta vara där för att njuta av den festliga stämningen. Senare på kvällen var det efterfest på Lokal.

Text och foto:
Markus Åkebo