Från mer avancerade varianter typ kycklingwok till enklare lösningar baserade på makaroner står på menyn när Vertex kollar studenternas matlagningsvanor.

Vertex kommer framöver att publicera en serie med recept. skapade av kocken och umeåstudenten Alexander Sundqvist, som intervjuas i Vertex nr 5-2016. För att ta tempen på studenternas matlagningsvanor gick Vertex ut på campus och frågade:

VILKEN MATRÄTT LAGAR DU OFTAST?

Axel Arvidsson gör ofta köttfärssås.
Axel Arvidsson.

Axel Arvidsson, kurs i
viltförvaltning med viltvård:
– Det blir oftast stora portioner med köttfärssås med spaghetti, eftersom det är så lätt att göra.

Tove Larsson.
Tove Larsson.

Tove Larsson,
tränarprogrammet:
– Jag gör ofta kycklingwok. Det går otroligt snabbt att göra, är gott, billigt och innehåller alla näringsämnen man behöver.

Oscar Wahlqvist.
Oscar Wahlqvist.

Oscar Wahlqvist,
civilekonomprogrammet:
– Makaroner! Tillbehöret varierar, men oftast blir det falukorv, för det är lättast.

Text och foto:
Vendela Wikström