10 December, 2018

 
 • menskoppen
 • amtel_250x87_NY
 • Vertex siktar framåt
  – blir magasin 2018

  Publicerad 21 november, 2017

  Från och med 2018 utkommer Vertex i ny skepnad – nu som magasin. Satsningen är ett av de större stegen i tidningens historia. – Det blir en riktigt bra nystart, säger Peter Långberg, styrelseordförande i bolaget Kårmedia Umeå, som ger ut Vertex.

  Studenttidningen Vertex har sedan första numret 1960 genomgått flera förändringar. Storleken har skiftat från miniliten facktidskrift till jättetabloid, innehållet tagit nya vägar och formen förändrats. Den största organisatoriska förändringen gjordes mot slutet av 1990-talet, då Vertex  började ges ut av det fristående bolaget Kårmedia Umeå AB, som ägs gemensamt av Umeå studentkår och Umeå naturvetar- och teknologkår.

  Den omgörning som nu står för dörren är något som diskuterats i Kårmedias bolagsstyrelse det senaste året.  Uppfräschning och nysatsning har varit ledorden i en process som utmynnat i att Vertex från och med första numret 2018 utkommer som magasin.

  Det innebär ett mindre format än nuvarande tabloid, tryckt på finare papper och med tjockare omslag. Även innehållet ses över och fräschas upp.
  – Det blir en riktigt bra nystart som gör att Vertex kan nå ut till ännu fler läsare. Vertex är och förblir en viktigt del av studentlivet i Umeå och den här  satsningen ska förstärka den ställningen, säger Peter Långberg, styrelseordförande i Kårmedia Umeå AB.

  Som en del av omgörningen förändras även utgivningstakten från nuvarande nio till sex nummer per år, alltså tre per termin. Tanken är att varje nummer ska bli mer av en ”fristående happening” än tidigare: vid terminsstart, mitt i terminen och när den intensiva slutspurten närmar sig.
  – Det är en bra och naturlig utgivningstakt för ett studentmagasin och det ger dessutom goda möjligheter till ordentlig planering inför numren, säger Vertex chefredaktör Bertil Janson.

  Läs mer om nystarten i Vertex nr 9-2017,
  som utkommer den 1 december.

  Mats Pääkkölä

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Joakim Pinto Cárdenas, Trolle Frankenberg, Ville Ledje, Erik Dunbäck Pekkari och Marcus Lenndin läser alla civilekonomprogrammet och bjussar på många tips till alla nykomlingar i Umeå.

  ”Jag ville bara kasta
  mig in i något nytt”

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se