Under onsdagseftermiddagen var det full aktivitet i och runt campusdammen när Dammplasket gick av stapeln. Och frågan är om någon av deltagarna, eller publiken, kunde undvika att bli blöt.

Det är Superfesteriet, som är en del av NTK, som anordnar evenemanget för sina nya studenter. Inledningsvis fick lagen, bestående av studenter från de olika utbildningarna, tävla i allehanda grenar som fanns utplacerade runt dammen. Grenarna bestod bland annat av Skottkärran, Pyramidbygge och Vattenruchbana.

Därefter var det dags för tävlingens höjdpunkt, tillika totalsummans största faktor, Dammplasket. I egenhändigt byggda flottar skulle studenterna korsa dammen, plocka upp en badanka, och återvända tillbaka för att leverera ankan till domaren. I dammplaskets regelsamling fanns bland annat krav om flytvästar, skor på fötterna (vem vet vad som finns på botten av dammen?), ingen alkoholförtäring, flotten får endast drivas med ”Nolledrift” och att vara vaksam så att den eventuella ”hajen” inte kommer till skada..

Men som om det inte vore nog med att riskera att ramla i det iskalla (jo, vi kände minsann efter) vattnet så möttes lagen av motståndarnas klasskamrater när det var dags att plocka badankan. Och med en smått sadistisk iver kastades vattenballonger i hopp om att störa motståndarens jakt på den åtråvärda ankan. Om träffsäkerhet vore en delgren hade det nog inte funnits några vinnare, men idag var kvantitet framför kvalitet det populäraste tillvägagångssättet.

Till slut blev det lag Maskin som vann, med Biogeo som tvåa och Arkitekt som trea. Arkitekt utsågs också till ”Best in show”.