21 November, 2018

 
 • Massor att se i Universum på torsdag. Bilden från tidigare mässa.
 • Några av Vertex bokvinster - ett hundratal finns.
 • amtel_250x87_NY
 • menskoppen
 • Välkomnande jättemässa
  – fina vinster vid Vertex bord

  Publicerad 4 september, 2018

  På torsdag är det Välkomstmässa för nya och gamla studenter i Universum. Vertex bord är det som vanligt fullpackat med vinster.

  Omkring 5 000 studenter väntas besöka den traditionsenliga Välkomstmässan, som i år hålls torsdag den 6 september kl. 10–14.30 inne i och utanför Universum mitt på campus. Syftet är att visa upp vad Umeå, universitetet och allt däromkring har att erbjuda, både för nya och ”gamla” studenter.

  Omkring 130 utställare – studentföreningar, myndigheter, butiker, organisationer med flera – ställer ut och spannet är i vanlig ordning väldigt brett, med utställare från Swedavia Umeå Airport och Förhistoriska Världen till RFSL och IKSU. Mässkartan finns här.

  Studenttidningen Vertex finns också på plats. Stanna till vid bordet (se karta t.h.), ta ett purfärskt ex av nya numret, hamstra mässans godaste godis och passa på att prata med redaktionen, anmäl intresse att frilansa och tipsa om saker vi ska skriva om.

  Några av Vertex bokvinster – ett hundratal finns.

  Om du fyller i snabbenkäten (tar cirka en minut) där vi pejlar studenters åsikter i ett aktuellt ämne får du direkt en ny fin bok som tack för hjälpen, vi har ett hundratal i lagret (se några av dem på bilden). Den som fyller i enkäten eller gör något annat vid Vertex bord får vinsten direkt i handen, men först till kvarn gäller fram tills vinsterna är slut.

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Joakim Pinto Cárdenas, Trolle Frankenberg, Ville Ledje, Erik Dunbäck Pekkari och Marcus Lenndin läser alla civilekonomprogrammet och bjussar på många tips till alla nykomlingar i Umeå.

  ”Jag ville bara kasta
  mig in i något nytt”

  Gänget bakom det nominerade majnumret. Övre raden fr. v: Chefredaktör Bertil Janson och frilansarna Sofie Gisslén, Benjamin Backlund, Catharina Bergman och Jennifer Sjögren. Undre raden fr.v.: Frilansarna Malin Larsson, Amandah Andersson, Julia Herbert (med hund), Annelie Markgren och Sanna Forsberg.

  Vertex till final
  i Publishingpriset

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se