En tusenlapp och äran är priset till den anonyma skribenten bakom det vinnande bidraget i Vertex Arg-tävling. Här publicerar vi det i sin helhet:

 

Jag är väldigt arg på en gubbe som bor i min korridor, han är närmare 50 år medan vi andra som bor i korridoren är i 20-årsåldern.

Han skulle alltså kunna vara farsa åt oss andra. Till saken hör att han har snott mycket mat av oss andra, det var väldigt mycket ilska bland alla oss, för vi var ju tvungen att misstänka alla andra personer.

Till slut så erkände han att det var han som hade snott mat, han satte upp en lapp på ytterdörren, hans förklaring var att han mådde dåligt, men det ursäktar ju verkligen inte detta beteende.

Jag skulle ha mer förståelse om det är någon som aldrig har bott hemifrån, det skulle inte vara okej då heller, men mer förståeligt, men en medelålders man som bor med kidsen i 20-årsåldern, nej usch vad jag är arg på honom, så fort jag ser honom.

Jag köpte låsbara burkar, då frågade han mig varför jag hade satt lås på min ost. Jag blev så arg då och skällde ut honom, jag sa att jag var tvungen att låsa in min mat för att han åt upp den.

Dagen efter utskällningen jag gav honom så hade han köpt en ost som ursäkt till mig, men senare samma dag frågade han om han kunde ta tillbaka den. Hur fräck får man bli!?

Korridortjejen

Läs mer om tävlingen i Vertex nr 2-2018.