– Var inte rädd för att ställa frågor, säga vad du tycker eller ställa krav på en anställning, tipsar projektledaren inför årets upplaga av Pedagogernas dag.

För åttonde året i rad anordnas Pedagogernas dag, arbetsmarknadsmässan som vänder sig blivande lärare och studievägledare och deras framtida arbetsgivare. Bakom arrangemanget står fyra studenter i lärarstudenternas kåsektion Umepedagogerna, UMPE, som alla engagerar sig helt ideellt.

När Vertex träffar projektansvarige Byron Serrano Morales har ett tjugotal aktörer bekräftat att de kommer till Pedagogernas dag den 8 maj. De är kommuner, skolor och andra föreningar.
–  Vi bjuder in alla kommuner i Sverige, men de flesta som kommer är från Norrbotten och Västerbotten. Så länge tio aktörer kommer ser vi det som lyckat – och så har det varit hittills.

Hans tips till studenter som kommer till Pedagogernas dag är att skriva ut egna visitkort och dela ut till så många som möjligt, och att våga ta kontakt med arbetsgivarna.
–  Var inte rädd för att ställa frågor, säga vad du tycker eller ställa krav på en anställning. Det är många som är det, trots att de inte borde, säger Byron Serrano Morales.

Läs hela artikeln i Vertex nr 3-2019.

Sofie Gisslén