21 July, 2019

 
 • Byron Serrano Morales är lärarstudent, aktiv i UMPE och projektansvarig för årets Pedagogernas dag.
 • amtel_250x87_NY
 • menskoppen
 • ”Våga ställa krav
  på en anställning”

  Publicerad 6 maj, 2019

  – Var inte rädd för att ställa frågor, säga vad du tycker eller ställa krav på en anställning, tipsar projektledaren inför årets upplaga av Pedagogernas dag.

  För åttonde året i rad anordnas Pedagogernas dag, arbetsmarknadsmässan som vänder sig blivande lärare och studievägledare och deras framtida arbetsgivare. Bakom arrangemanget står fyra studenter i lärarstudenternas kåsektion Umepedagogerna, UMPE, som alla engagerar sig helt ideellt.

  När Vertex träffar projektansvarige Byron Serrano Morales har ett tjugotal aktörer bekräftat att de kommer till Pedagogernas dag den 8 maj. De är kommuner, skolor och andra föreningar.
  –  Vi bjuder in alla kommuner i Sverige, men de flesta som kommer är från Norrbotten och Västerbotten. Så länge tio aktörer kommer ser vi det som lyckat – och så har det varit hittills.

  Hans tips till studenter som kommer till Pedagogernas dag är att skriva ut egna visitkort och dela ut till så många som möjligt, och att våga ta kontakt med arbetsgivarna.
  –  Var inte rädd för att ställa frågor, säga vad du tycker eller ställa krav på en anställning. Det är många som är det, trots att de inte borde, säger Byron Serrano Morales.

  Läs hela artikeln i Vertex nr 3-2019.

  Sofie Gisslén

  PEDAGOGERNAS DAG:
  • Pedagogernas dag är en arbetsmarknadsmässa för blivande lärare och studievägledare, anordnad av studenter i föreningen UmePedagogerna. Mässan hålls Universum, övre planet, den 8 maj kl. 10.00–14.00
  • Kommuner, skolor, föreningar och andra potentiella arbetsgivare möter här studenter på lärarutbildningarnas alla inriktningar och på studie- och yrkesvägledarprogrammet. Det blir även olika föreläsningar under dagen.

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Umeå studentkårs medlemsantal från starten till idag. 1998 delas Umeå studentkår upp och två nya kårer bildas. 2010 avskaffas det obligatoriska medlemsskapet i studentkårer för studenter. Båda händelserna påverkar antalet kårmedlemmar, som var allra högst i mitten av 1990-talet, då mer än 18 000 studenter var medlemmar i Umeå studentkår. Bilden från Scharinska Villan, som under många år var kårhus, någon gång kring 1970.

  Studentkår firar 60 år
  av party och protester

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.