Under Valborgseftermiddagen uppträdde storbandet Renhornen på Aula Nordica tillsammans med gästartist Christer Sjögren, som lockade en större publik.

Mitt bland alla valborgsfirande studenter på campus kunde man under valborgseftermiddagen, i var och varannan hand på folk gåendes från Aula Nordica, skymta tulpaner. Anledningen var inte någon mindre version av förra helgens trädgårdsmässa, utan den huvudsakliga nämnaren var musik. Närmare bestämt Renhornens årliga vårkonsert. 

Blåscorpset Renhornen startades av studenter redan 1961 och är idag ett av Umeås mest spexiga och välrepeterade storband. Under årets vårkonsert gästades orkestern av Christer Sjögren som i många år har underhållit Sverige med sin scennärvaro och djupa stämma. 

Sjögrens insats under konserten bekräftade den folkkäre artistens talang och djupa register. Trots en liten miss i starten av klassikern ”Fly me to the moon”, så trollband Sjögren publiken med sin skönsång och charm.

Även om Christer Sjögren lockade många i publiken till Aula Nordica
under Valborg, så har Renhornen en egen stabilt återkommande publik, bestående av storbandsmusikintresserade i alla åldrar med en övervägande trogen äldre publik, där vissa varit med ända från start. 

Till skillnad från tidigare år, då humorn mellan låtarna uppfattats mer riktad till den äldre publiken, var humorn i år mer varierad och riktad till en bredare publik. Mycket tack vare Renhornens konferencier Erik Lindström, men även på grund av oväntade sketcher och sånger med överraskande inhopp från publiken.

På senare år har Renhornen endast haft manliga gästartister och en anledning till detta kan vara den höga kvalitén som Renhornens egna kvinnliga trio håller, då de både som trio och i individuell solosång lämnar publiken mållös. Dock skulle det för fortsatt variation i tonlägen vara uppfriskande att åter få se kvinnliga gästartister gästa Renhornen i framtiden.

Sammanfattningsvis en mycket bra och upplyftande vårkonsert och tulpanerna, som medlemmarna i Renhornen delade ut i början av konserten, kommer att få publiken att minnas konserten med glädje.

Text och foto:
Aurora Engfeldt