21 July, 2019

 
 • Christer Sjögren var i högform när han gästade Renhornen.
 • menskoppen
 • amtel_250x87_NY
 • Upplyftande vårkonsert
  fick fart på publiken

  Publicerad 2 maj, 2019

  Under Valborgseftermiddagen uppträdde storbandet Renhornen på Aula Nordica tillsammans med gästartist Christer Sjögren, som lockade en större publik.

  Mitt bland alla valborgsfirande studenter på campus kunde man under valborgseftermiddagen, i var och varannan hand på folk gåendes från Aula Nordica, skymta tulpaner. Anledningen var inte någon mindre version av förra helgens trädgårdsmässa, utan den huvudsakliga nämnaren var musik. Närmare bestämt Renhornens årliga vårkonsert. 

  Blåscorpset Renhornen startades av studenter redan 1961 och är idag ett av Umeås mest spexiga och välrepeterade storband. Under årets vårkonsert gästades orkestern av Christer Sjögren som i många år har underhållit Sverige med sin scennärvaro och djupa stämma. 

  Sjögrens insats under konserten bekräftade den folkkäre artistens talang och djupa register. Trots en liten miss i starten av klassikern ”Fly me to the moon”, så trollband Sjögren publiken med sin skönsång och charm.

  Även om Christer Sjögren lockade många i publiken till Aula Nordica
  under Valborg, så har Renhornen en egen stabilt återkommande publik, bestående av storbandsmusikintresserade i alla åldrar med en övervägande trogen äldre publik, där vissa varit med ända från start. 

  Till skillnad från tidigare år, då humorn mellan låtarna uppfattats mer riktad till den äldre publiken, var humorn i år mer varierad och riktad till en bredare publik. Mycket tack vare Renhornens konferencier Erik Lindström, men även på grund av oväntade sketcher och sånger med överraskande inhopp från publiken.

  På senare år har Renhornen endast haft manliga gästartister och en anledning till detta kan vara den höga kvalitén som Renhornens egna kvinnliga trio håller, då de både som trio och i individuell solosång lämnar publiken mållös. Dock skulle det för fortsatt variation i tonlägen vara uppfriskande att åter få se kvinnliga gästartister gästa Renhornen i framtiden.

  Sammanfattningsvis en mycket bra och upplyftande vårkonsert och tulpanerna, som medlemmarna i Renhornen delade ut i början av konserten, kommer att få publiken att minnas konserten med glädje.

  Text och foto:
  Aurora Engfeldt

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Umeå studentkårs medlemsantal från starten till idag. 1998 delas Umeå studentkår upp och två nya kårer bildas. 2010 avskaffas det obligatoriska medlemsskapet i studentkårer för studenter. Båda händelserna påverkar antalet kårmedlemmar, som var allra högst i mitten av 1990-talet, då mer än 18 000 studenter var medlemmar i Umeå studentkår. Bilden från Scharinska Villan, som under många år var kårhus, någon gång kring 1970.

  Studentkår firar 60 år
  av party och protester

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.