Långa bostadsköer och usel studiemiljö blandas i nya Vertex med mottagningstjut och ett gäng nya glada umeåstudenter – höstterminen är igång!

Vertex nr 6-2017.

Byggandet till trots – bostadsköerna inför terminsstart har varit lika långa som tidigare. Vertex har pratat med både bostadssökande nya studenter och bostadsföretag i stan för att pejla läget.

I numret som kickar igång höstterminen noterar vi också att invigningsfesten i Umeå studentkårs kårhus, som planeras i en del av Fysiologihuset, får vänta ytterligare en tid… en ganska lång tid verkar det som, fast nytt kårhus ska det bli.

En mindre rolig nyhet är att arbetsmiljön klassas som rätt usel av studenter på Konsthögskolan. Bättre är att förändringsarbetet verkar vara på gång.

Missa heller inte galleriet med fem färska umeåstudenter som Vertex tagit pulsen på inför studiestarten. Den känns både läskig och rolig och förväntningarna är många.

Praktiska studietips, mottagningsreportage, uppläxning av kursboktjuvar och en glimt av nya campustoaletter är några andra ingredienser i nya numret.

Vertex nr 6-2017 börjar delas ut i studentbostadsområdena i Umeå i helgen. Studenter som brukar få tidningen med Posten ska ha den senast den 6 september. Redan fredag den 1 september kan du ta ett ex i Vertex tidningsställ på campus.

Bertil Janson