Under en dag förvandlas campus till en drygt fyra kilometer lång hinderbana där studenter från samtliga utbildningar får kämpa om den åtråvärda mästartiteln i Unbreakable.

Civilekonomstudenterna Märta Streijffert och Rebecka Essdeen är projektledare för Unbreakable.
Civilekonom-studenterna Märta Streijffert och Rebecka Essdeen är projektledare för Unbreakable.

Civilekonomstudenterna Märta Streijffert och Rebecka Essdeen är projektledare för Unbreakable, den första hinderbanetävlingen för umeåstudenter, arrangerad av HHUS, studentföreningen vid Handelshögskolan i Umeå.
– Grundidén kom från en tidigare aktiv inom HHUS, men det byggde på en hinderbana runt campusdammen för enbart HHUS-medlemmar. Jag började utveckla idén och kontaktade Rebecka som är en påhittig person och som kunde vara projektledare med mig, säger Märta Streijffert.

Projektet växte och den 14 maj ska studenter ta sig an den fyra och en halv kilometer långa hinderbanan som slingrar sig runt campus.
– Om man väljer bort, eller inte kommer förbi, ett hinder får man en straffrunda och då blir den totala sträckan längre, säger Rebecka Essdeen.

Banan bjuder på tolv ordentliga hinder och är utformad och planerad av två studenter i den elva personer stora projektgrupp som har till uppgift att planera dagen. Inspirationen till hindren kommer från allehanda håll, bland annat Toughest, Mästarnas mästare och Tough Viking.

Exakt hur hindren är utformade vill arrangörerna inte avslöja i detalj, förutom att ett av hindren kommer innefatta campusdammen.
– Det handlar om att krypa över, under och genom, säger Rebecka. Sen får man nog räkna med att bli lite blöt och lerig under loppet.

Målet är att 250 studenter ska delta i loppet och att de 200 bankettbiljetterna ska säljas. Banketten kommer att hållas på Corona och syftet med den inte är enbart att gästerna ska få roa sig.
– På banketten kommer man kunna träffa många av de företag som är med och sponsrar under lättsammare former, säger Märta. Då kan man mingla samtidigt som man får chansen att träffa företag och knyta kontakter inför framtiden.

Anders Samuelsson

Läs längre artikel i Vertex nr 3-2016.