Brännbollsyran, Uniaden och Kyrkan på campus är bara några av de drygt 60 utställare som visar upp sina verksamheter på Välkomstmässan i Lindellhallen. Vertex finns också på plats.

Umeå studentkår arrangerar i början av varje vårtermin en Välkomstmässa i Lindellhallen i Samhällsveterhuset, där studentföreningar, företag och andra får en chans att visa upp vad de gör. Studenterna, å sin sida, kan förvänta sig en hel del underhållning, bjudgodis och gratisprylar – till exempel cykelhjälmar.

Mässkartan.
Mässkartan.

De utställare som sorterar under bokstaven A på årets mässa ger en antydan om spännvidden i utbudet: ABF Umeåregionen, AISEC, Albatross Hängflygklubben, Arbetarpartiet och Akademiska Schack-sällskapet. Sumobrottning, gladiatorrace och jazz (med Studentorkestern Snösvänget) är några av underhållningsmomenten.

Vertex finns så klart också på plats (klicka på kartan och kolla). Här kan du hamstra mässans bästa godis (?), anmäla intresse att frilansa, ta ett ex av nya pinfärska Vertex nr 1-2016, lämna artikeltips och prata med frilansare.

Välkomstmässan pågår klockan 10–15 torsdag den 21 januari.

Bertil Janson