En terminsstart mitt i vintern möter det ännu okända målet efter studierna: Det så kallade arbetslivet. Vertex första nummer låter studiecirkeln slutas.

De flesta studenter börjar sin utbildning på hösten, med nollning, inspark och allt vad det heter i relativt ljummen sensommarvärme. Men överraskande många, hela 4000 studenter, påbörjar sina studier nu, mitt i vintern. Vertex kollar in vad det innebär.

För de flesta är studiernas slutmål ett bra jobb. På temasidorna Vertex Arbetsliv kan du läsa om arbetsmarknaden Uniaden och före detta studenter som nu hunnit prova på livet utan akademisk kvart. Rototilt i Vindeln och Norrlands universitetssjukhus är två av arbetsplatserna vi besöker.

I nya numret kan du även läsa om bristen på lärarledd tid, se de vinnande bidragen i Vertex bildtävling och kanske ompröva din prestationsångest. Med mera.

Vertex nr 1-2019 delas ut i Umeås studentbostadsområden den 26-27 januari. De som brukar få tidningen med Posten ska ha den måndag den 28 januari. Då finns även nya numret i Vertex tidningsställ på campus.

Bertil Janson