kladdkaka_ny

Till veckan nyinvigs det enda student-ägda fiket på campus – Mitum i MIT-huset. De nya lokalerna firas med cider, tal och reapris på kladdkaka.

Måndag den 18 januari kl.15.00 invigs kårfiket Mitum:s nya lokaler i MIT-husets ljusgård. Umeå universitetet bjuder på snittar och cider, studenter kan tävla om kaffekort och från lunch köpa kladdkaka med vispgrädde för en tia.

Ylva Karlberg
Ylva Karlberg.

Vad är nytt i Mitums nya lokaler? 
– De är lite mer rofyllda än de gamla som låg längs den vältrafikerade vägen mellan Naturvetarhuset och Universitets-biblioteket. Mitum har alltid varit en populär studieplats och nu blir det lättare att finna ro där, säger Ylva Karlberg, kommunikationsansvarig på Umeå naturvetar- och teknologkår, NTK, som driver Mitum.
Ylva Karlberg berättar att NTK också anställt en kock som jobbar för både Mitum och Origo.
– Det kommer markant öka kvaliteten på luncherna.
Hur är det med priserna?
– Priserna förblir låga, men lunchen blir en tia dyrare i och med att vi anställt en kock. Alltså, 65 kronor för studenter, och 75 kronor för övriga.
Hur märks det att Mitum är ett studentägt café? 
– Vi har historiskt gått runt väldigt mycket på ideellt engagemang. Vår kaféverksamhet började med en kaffevagn i Teknikhuset som med kaffe och delicatobollar gjorde upp med Partenas fikamonopol. Fiken kom innan kåren och har präglat NTK:s arbete sedan starten. Varje krona som Mitum tjänar går till studenterna, och ju fler som arbetar ideellt desto bättre priser kan vi erbjuda.

Bertil Janson