Att ta i för kung och fosterland kan kännas som en bra idé. Men vill man nå framgångar, eller åtminstone träffa bollen, kan det vara bra med en mer tillbakalutad aproach, tipsar Eric Boström i laget Salming, som vunnit cupen tre år i rad.

Eric Boström är lagledare för Salming, laget som i år kan bli historiska genom att vinna fjärde raka Brännbollscupen. Få är därför bättre lämpade att ge tips till de nybörjare som vill förbättra sitt spel inför turneringen.
– Ha fotbollsskor, ta inte i för mycket och träna gärna några gånger först. Och se till att ha roligt. I slutändan handlar det framför allt om det.

Många lag spelar för svårt, menar Eric Boström, istället för att hålla sig på en nivå de behärskar.
– Det gäller kanske framför allt de lag som befinner sig mellan nybörjare och de seedade lagen. De försöker slå hårda, låga slag vilket är väldigt svårt. Då är det bättre att ta kort ansats och försöka få till en lugn och enkel sving. Särskilt då man från 32-delsfinalerna bara har ett slag istället för två.

Eric, som pluggar civilekonomprogrammet, säger att han de senaste åren märkt av ett ökat intresse för brännbollen. Något han berömmer de nya arrangörerna för.
– Det märks både i tidningar och på internet att fler engagerar sig. Det kändes som att Yran var på nedgång under några år men nu blir det fler lag som deltar.

Läs fler tips inför brännbollen i Vertex nr 5-2015.
Läs också: Knepen som kan göra ditt lag till Best in show.

Text och foto:
Anders Samuelsson