En pedagog som förvandlar föreläsningarna till ett äventyr och en inspirerande studievägledare får Umeå studentkårs pedagogiska pris och studievägledarpris 2018.

20 lärare och 7 studievägledare vid Umeå universitet var nominerade till Umeå studentkårs pedagogiska pris och studievägledarpris 2018. Enbart kårens medlemmar har att rätt ge förslag på värdiga mottagare av priserna, som Umeå studentkår delar ut årligen.

Pedagogiska priset 2018 går till Johan Bodén, adjunkt vid institutionen för informatik, med motiveringen att han är en pedagog ”med mästerlig närvaro i klassrummet” som gör föreläsningarna till ett äventyr. Med ”olika former av pedagogiska konstgrepp” bidrar han till att utveckla studenters engagemang, heter det vidare i motiveringen.

Studievägledarpriset går till Gisela Taube-Lyxzen, studievägledare vid Handelshögskolan, Umeå universitet, för ”ett inspirerande och engagerat arbete i rollen som studievägledare”, Hon är en studievägledare som enligt motiveringen alltid motiverar studenterna och ”berikar studenternas förmåga att hantera tuffa situationer när det gäller val av utbildning”.

Bertil Janson