Musik, politik, gratis cykelhjälmar och en massa annat som rör studenternas liv bjuds det på under Välkomstmässan i Lindellhallen på torsdag.

Mässan i Lindellhallen i Samhällsvetarhuset kan ses som vårens komplement till höstterminens återkommande Välkomstmässa, som brukar hållas i och runt Universum. Vårens Välkomstmässa arrangeras av Umeå studentkår, medan det är Umeå universitet som håller i trådarna för höstmässan.

Vårterminen 2017 öppnar mässan kl 10.00 torsdag den 19 januari och stänger kl 15.00. Ett 80-tal utställare finns på plats för att visa upp sina verksamheter för nya och ”gamla” umeåstudenter. Spannet kan beskrivas som brett, från Kyrkan på Campus till Marxistiska studenter Umeå.

Mässkarta.

Balett, spex i olika former, studentradio, schack och tandvård är andra exempel på vad besökarna kan fördjupa sig i. Se samtliga utställare på mässkartan här intill. Från kl. 11.00 och två timmar framåt spelar Visum, Fårfiolerna och Snösvänget musik en trappa upp i Café Lindell. 

Under mässan kommer också ett 40-tal cykelhjälmar att lottas ut. De som inte har turen på sin sida kan trösta sig med att köpa en hjälm, värd ungefär 500 kronor, till det subventionerade priset 100 kronor. Cykelhjälmsutdelningen är ett projekt som Umeå studentkår driver, i samarbete med bland andra Västerbottens läns landsting, med syfte att hjälma fler studenter (läs mer om det här).

Bertil Janson