20 July, 2019

 
 • amtel_250x87_NY
 • menskoppen
 • Missnöjda studenter
  – och ny nyfiken tävling

  Publicerad 4 maj, 2018

  Studenter som är missnöjda med utbildningen, spaning inför sommaren och en ny nyfiken tävling. Plus en äkta Tinder-historia. Det är något av innehållet i nya numret av Vertex.

  Vertex nr 3-2018.

  Inlämningsuppgifter skrevs under höstterminen, men gavs tillbaka i mars, och studenterna var även missnöjda med annat. Det är ett av de studentfall Umeå naturvetar- och teknologkår, NTK, jobbar med.
  – Just nu har jag sju aktuella studentfall. Det tar upp det mesta av min tid, säger Hanna Mellberg på NTK, som nyligen infört möjligheten att anmäla studentfall via kårens hemsida.

  Sommaren hägrar och i nya numret spanar vi mot solen – och frågan hur man som student kan hantera en sommar i stan. Den nya nyfikna tävlingen presenteras också, alla kan vara med med texter och/eller bilder, alla bidrag är välkomna och förstapriset är en tusenlapp.

  Brännbollshelgen närmar sig också, nu med nya regler, och Vertex tar ett snack med festivalaktuella Silvia Imam, som själv pluggat en hel del utan att riktigt trivas. Krönikan handlar om att försöka hitta rätt via Tinder – och en hel massa annat ryms förstås också i nya numret.

  Vertex nr 3-2018 börjar delas ut i Umeås studentbostadsområden under denna vecka, då kan nya numret också hämtas i Vertex tidningsställ på campus.

  Bertil Janson

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Umeå studentkårs medlemsantal från starten till idag. 1998 delas Umeå studentkår upp och två nya kårer bildas. 2010 avskaffas det obligatoriska medlemsskapet i studentkårer för studenter. Båda händelserna påverkar antalet kårmedlemmar, som var allra högst i mitten av 1990-talet, då mer än 18 000 studenter var medlemmar i Umeå studentkår. Bilden från Scharinska Villan, som under många år var kårhus, någon gång kring 1970.

  Studentkår firar 60 år
  av party och protester

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.