23 June, 2018

 
 • Taking care of business... Filip Mattsson (längst t.v.) med flera starka faddrar.
 • Full fart i Café Tornet.
 • Rött och gult funkar alltid.
 • Man kan aldrig ha för kul, tycker Philip Sjöberg (längst t.h.)
 • menskoppen
 • 96690_medborgarskolan
 • amtel_250x87_NY
 • ”Man kan aldrig
  ha FÖR kul!”

  Publicerad 23 augusti, 2017

  På Handelshögskolans olika program börjar omkring 350 nya studenter i år. I dag mottogs de i Café Tornet av drygt hundra faddrar, utklädda till figurer från alla möjliga barnfilmer. Och stämningen, den var på topp!

  Full fart i Café Tornet.

  Golvet skakar, det viftas med flaggor, tjoas och applåderas. Samtidigt spelas Aviciis megahit “Levels”, och orden “I get a feeling” strömmar ur högtalarna på hög volym. Bakom räckena på våningsplanen i Café Tornet står över hundra faddrar, iklädda kostymer på teman som Teletubbies, Pippi Långstrump, Familjen Flinta, Byggare Bob, Pingu, Bananer i pyjamas och Justice League.
  – Nu är det nära! ropar en av dem i en megafon.

  När alla rookies från de olika programmen på Handelshögskolan äntligen kommer in i Café Tornet i Samhällsvetarhuset stiger ljudet av rop och applåder till en nivå som skulle få varenda ljudöra att lysa rött. Efter månader av förberedelser är det äntligen dags.
  – Vi ska få dem att känna sig så jävla välkomna! säger Minna Åberg som är superfadder, en titel som passar bra in i gruppens tema: Justice League.

  Rött och gult funkar alltid.

  Faddrarna har satsat ordentligt på utklädnaden, och kommer att bära den konstant i fyra dagar. Idén till Justice League-temat kom från Filip Mattsson.
  – Det var min favoritserie när jag var liten, och det finns många karaktärer så det blir grymt kul att klä ut sig. Jag är Flash, han är cool och snabbast av alla. Jag kan springa ner till Max och köpa en hamburgare och vara tillbaka på två sekunder, säger han.

  Mathias Brenckert är också superfadder.
  – Vi är fortfarande vänner med de som vi träffade under vår inspark. Vi vill skapa bra sammanhållning så att vi har kul tillsammans alla år, säger han.

  I dag kommer de olika programmen, med totalt omkring 350 studenter, visas runt på campus. Sedan blir det välkomstfest hos de olika faddergrupperna och utgång. En del aktiviter under insparken kommer att vara gemensamma. Till exempel den traditionella Togafesten på Tvistevägen, när alla är utklädda till grekiska gudar.

  Man kan aldrig ha för kul, tycker Philip Sjöberg (längst t.h.)

  Många av äldrekursarna har varit faddrar tidigare. En av dem är Philip Sjöberg, som tillhör faddergruppen med Lucky Luke-tema. När han får frågan om han lärt sig något han tar med sig från tidigare mottagningar svarar han snabbt.
  – Ja, att man aldrig kan ha för kul.

  Text och foto:
  Vendela Wikström

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Tre gruppledare som hoppas på röster (fr.v.): Johan Lindren, Rimligt Initiativ för Kåren, Erik Arvidsson, Vänsterstudenterna och Lars-Erik Utberg, Arbetarpartiets Studentfackliga Alternativ.

  Kårval drar igång
  – tre tävlar om rösterna

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se