19 May, 2019

 
 • menskoppen
 • amtel_250x87_NY
 • Kärlek, studier & ”slask”
  i höstens första Vertex

  Publicerad 5 september, 2018

  ”Det kommer att bli ett händelserikt år”, säger en student i höstens första nummer av Vertex, som firar terminsstarten med en blandad studie-, kärleks- och valkompott.

  I numret som kickar igång höstterminen på allvar visar 5 studentlivsguider (egentligen ett gäng rutinerade studenter som också är kompisar) på bra ingångar till studentlivet i Umeå – läsvärt för både nya och gamla studenter.

  Sen är det förstås så att studier och långa utbildningar för människor samman – och inte sällan klickar det lite extra. Vertex har träffat med Amanda Jaregran och Andreas Hollmer, ett av paren på campus som från början ”bara” var kurskompisar.

  Valet som kommer finns förstås också med, i form av en genomgång av hur partierna på lokal nivå i Umeå vill förbättra studentstaden. Politik på studentkårsnivå och de omvandlingar som planeras inom Umeå studentkår bevakas också.

  Umeåstudenten som fick sjunga in en ”slaskversion” av en låt – som sedan nådde en miljonpublik – är bara en av en massa andra artiklar i nya Vertex, studenttidningen som nyligen nominerats till finalen i Publishingpriset 2018.

  Vertex nr 4-2018 delas ut denna vecka och fredag den 7 september finns tidningen att hämta i tidningsställen på campus. Redan torsdag den 6 september finns de första exen att hämta vid Vertex bord på Välkomstmässan i Universum.

  Bertil Janson

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Umeå studentkårs medlemsantal från starten till idag. 1998 delas Umeå studentkår upp och två nya kårer bildas. 2010 avskaffas det obligatoriska medlemsskapet i studentkårer för studenter. Båda händelserna påverkar antalet kårmedlemmar, som var allra högst i mitten av 1990-talet, då mer än 18 000 studenter var medlemmar i Umeå studentkår. Bilden från Scharinska Villan, som under många år var kårhus, någon gång kring 1970.

  Studentkår firar 60 år
  av party och protester

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se