Att bara inreda med nya möbler är inget Jennifer Söderlund föredrar. Istället bjuder hon på en härlig tillbakablick till femtio-, sextio- och sjuttiotalet när Vertex hälsar på i hennes lägenhet på Tomtebo.

Jennifer Söderlund läser journalistprogrammet och bor i en tvåa på Tomtebo.
Jennifer Söderlund läser journalist-programmet och bor i en tvåa på Tomtebo.

Jennifer Söderlund är den kattälskande lulebon som är förstaårsstudent på programmet för journalistik vid Umeå universitet. Redan innan hon blev student visste hon att hon helst ville ha ett fast boende. Därför tittade hon en hel del på bostadsrätter, mest för skojs skull. När hon såg lägenheten på Tomtebo blev hon såld och kunde inte motstå.
– Jag kände med en gång att jag ville ha den, så jag slog till.

I oktober 2015 blev hon ägare till lägenheten på 48 kvadratmeter, två rum, nybygge och Ikeasponsrad. En önskan gick i uppfyllelse. Inredning är något Jennifer alltid varit intresserad av. Det var ingen tvekan om att lägenheten skulle inredas på ett gammeldags vis. Hon har alltid köpt begagnade saker för att det är bra att göra det. För Jennifer känns det onödigt att köpa nytt när det finns gamla bra saker.
– När man handlar på möbelaffärer köper man ofta slentrianmässigt, det som är trendigt och som finns inne just då. Men om jag går på Röda korset till exempel, då köper jag det som är snyggt och det har inget att göra med det trendiga. Jag gillar verkligen äldre saker mer än nya.

Bland det absolut bästa med lägenheten är att den är lagom stor. tycker hon. Om den hade varit större hade det blivit tomrum, tror Jennifer. Hennes allra finaste och bästa sak är den guldiga soffan som står mitt i lägenheten.
– Jag gillar helheten hos mig och jag har verkligen fått ihop det bra utifrån färg och form. Jag trivs med det och är jättenöjd nu i efterhand. Min soffa är nog favoriten hemma för att den är så fin på grund av det pråliga, den passar in. Den kommer från min farmor och farfar och jag minns den från min barndom då jag satt i den hemma hos dem, säger Jennifer.

Läs hela reportaget i Vertex nr 2-2016.

Greta Hansson Vikström
Foto: Linnéa Forssell