Valborg på campus, som så sent som 2012 lockade tusentals besökare men som tog ett uppehåll förra året, kommer inte att genomföras i år heller.

Efter sju år med valborgsfirande på campus togs förra året beslutet att ställa in evenemanget. Dåvarande universitetsdirektör Lars Lustig sa i en intervju med Vertex att det handlade om en prioritering av tid och resurser som gjorde att de inte orkade med att ratta detta stora projekt.

NU STÅR DET KLART att även 2014 års Valborg på campus ställs in, även denna gång på grund av resursbrist. Jonas Ericson är projektledare vid Kultur på Campus, som är en av arrangörerna. Han säger att det känns jättetråkigt att det inte blir något Valborg på campus i år.
– Det har förts diskussioner och från vårt håll har vi varit jättesugna och hann komma en bit på väg i våra förberedelser. Men det handlade i slutändan om pengar.
Är projektet skrotat för gott?
– Det tror jag inte. Jag kan inte tänka mig annat än att det återuppstår då det dragit så mycket folk tidigare år, säger Jonas Ericson.

VALBORGSFIRANDET PÅ CAMPUS i Umeå har haft ett brett program med allt från vårtal, marknadsknallar och ponnyridning till prova-på-aktiviteter och körsång.
2012, när arrangemanget hölls senast, uppträdde bland andra hiphop-artisten Cleo, Studentorkestern Snösvänget och Renhornen. Då beräknade man att 8000 personer firade in våren på campus.

ANDERS SAMUELSSON
FOTO: KALLE PROROK