William Källback Winter bor i ett ovanligt fräscht studentrum i en korridor på Ålidhem. En perfekt kandidat att kicka igång i Vertex artikelserie Hemma hos: Studenterna.

Att komma hem till William Källback Winter, som pluggar medie- och kommunikationsvetenskap i Umeå,  är färgsprakande för själen, eftersom hela studentrummet på 20 kvadratmeter skiftar i starkt turkost, silvrigt och svart. Trots att majoriteten av möblerna i rummet på Stipendiegränd är Bostaden AB:s vanliga, ljust furufärgade, har William lyckats dämpa den tonen och istället skapat en egen konstnärlig och kreativ stil.

William ser många fördelar med att bo i korridor. Dels att köket ute i korridoren alltid är rent då det bara bor tre studenter aktivt i samma korridor. Men utsikten är också fin. Han bor på tredje våningen där trädtopparna och fåglarna är hans närmaste grannar. Dessutom trivs han med bilvägen nedanför.
– Det är inte alltid toppen att bo i korridor men jag trivs ändå väldigt bra, säger han.

Längre artikel – och fler bilder – från Williams studentrum hittar du i Vertex nr 1-2016,
som utkommer den 25 januari.

Greta Hansson Vikström
Foto: Linnéa Forssell