Fler fuskfall anmäls i Umeå. Och NTK vill hjälpa studenter på problemtyngda Arkitekthögskolan genom att finnas på plats. Det är två av ämnen som behandlas i Vertex sista nummer denna vårtermin.

Vertex nr 5-2016.
Vertex nr 5-2016.

Trenden i landet, med fler anmälningar om studentfusk, återspeglas även i Umeå. Här är till och med ökningen av anmälda fuskfall större än på många andra läroanstalter. I nya numret tittar Vertex närmare på saken, pratar med universitetsjuristen och hör vad några studenter har att säga om fuskandet.

Under våren har turbulensen på Arkitekthögskolan avhandlats på olika sätt i Vertex. Nu är frågan hur NTK, den studentkår som arkitektstudenterna tillhör, hanterar problemet. Olov Tingström, ordförande i Umeå naturvetar-och teknologkår, intervjuas.

Bilagan Sommar'16.
Bilagan Sommar’16.

Att sommaren står för dörren är ingen nyhet, men alla känner kanske inte till att många studenter faktiskt väljer att stanna i stan även under den ljusa och (förhållandevis) studiefria årstiden. I bilagan Sommar’16 finns allt från konkreta sommartips till reflektioner över ämnet – och förstås snack med studenter som ska vara kvar i Umeå i sommar.

Vertex nr 5-2016 delas ut på Umeås studentbostadsområden under helgen 21-22 maj. Studenter som brukar få tidningen med Posten ska ha den senast tisdag den 24 maj. Dagen innan finns sista vårnumret att hämta i Vertex alla tidningsställ på campus.

Bertil Janson