Hur ska framtidens campus se ut? Och var vässar du dina studieskills? Det är två av frågorna som får svar i Vertex nr 1-2016, som trycks i dag och börjar delas ut från och med i morgon.

Vertex nr 1-2016.
Vertex nr 1-2016.

I ett större reportage (än den apitretare som publicerats på vertex.nu) introduceras artikelserien Hemma hos: studenterna, som kommer att fortsätta i Vertex under vårterminen. Där får man kolla in hur några olika umeåstudenter har det därhemma.

Campusplanen, som stakar ut riktlinjerna för framtidens universitetsområde tar vi också en titt på – och kompletterar med ett friskt förslag! Vertex har även besökt Studieverkstaden i UB, där studenter kan vässa sin studiekompetens.

Under kategorin ”en hel massa annat” finns till exempel bilagan Arbetsliv, om livet efter studierna, där vi bland annat träffar nyligen examinerade studenter på deras jobb.

Vertex nr 1-2016 utkommer officiellt måndag den 25 januari, då ska studenter som brukar få tidningen med post ha den i brevfacket, men redan från och med fredag eftermiddag ska tidningen ligga i Vertex tidningsställ på campus. Under helgen delas tidningen ut till boende i Umeås studentbostadsområden.

Du som är sugen på att hugga de allra första exen kan besöka Vertex bord på Välkomstmässan i Lindellhallen på torsdag, där nya numret finns att hämta.

Bertil Janson