Efter 30 år av musik, sketcher, sång, dans och glädje är det i vår dags för Studentkorkestern Snösvänget och Baletten Sparketten att fira ett jubileum som säkert får många att le i takt.

Sedan 1990 har Studentorkestern Snösvänget och Baletten Sparketten underhållit Umeås studenter och invånare med dans, musik och glädje.

Under sina 30 år har de även hörts i radio och setts på tv. Bland många andra interna motton har studentorkestern de ”officiella” mottona ”fort och starkt” och ”le i takt”.
– Jag har varit med i så många seriösa orkestrar innan, så att se folk spela så pass fritt, att någon hoppar in på sång, en annan kör ett solo… Alltså, oh my God! Snösvänget var så väldigt annorlunda från någonting jag någonsin hade upplevt inom musik, säger Samuel Giselsson, som är en av de huvudansvariga för jubileums-Shåvven.

UPPDATERING IDAG: Jubileums-Shåvven var planerad till den 28 mars men idag beslutade Snösvänget att på grund av corona-smittspridningen flytta fram jubileet till senare i år, exakt datum beslutas senare.

Läs hela reportaget om Snösvänget i Vertex nr 2-2020.

Text och foto:
Aurora Engfeldt