23 July, 2018

 
 • Emil Stighäll åker snart på snabbutbyte till Sogang University i Seoul.
 • amtel_250x87_NY
 • 96690_medborgarskolan
 • menskoppen
 • Emil ser fram emot
  snabbvisit i Sydkorea

  Publicerad 10 maj, 2017

  Snart åker umeåstudenten Emil Stighäll iväg på en schemabrytande aktivitet som verkligen frångår det normala. Under 72 timmar ska han leva som utbytesstudent i Seoul, och vi som är kvar i Sverige kan följa resan på Facebook och Instagram.

  Efter tågluff i Europa och backpacking i både Asien, Afrika och Centralamerika har personalvetarstudenten Emil Stighäll besökt fler länder än de flesta hinner besöka under ett helt liv.

  Sedan i höstas handlar dock resandet mestadels om att cykla den knappa kilometern från lägenheten på Ålidhem till universitetet. Men även om studierna satt resandet på paus dröjer det inte länge tills Emil kan sätta fast ytterligare en röd knappnål på världskartan som hänger på väggen i hans sovrum.

  Jennifer Söderlund.

  I början av året fick han nämligen veta att han och journaliststudenten Jennifer Söderlund (se nedan*) utsetts till de två studenter från Umeå som får åka till Sydkorea i maj för att under tre dygn att prova på livet som utbytesstudent på Sogang University. Syftet med initiativet är att locka fler umeåstudenter till att studera utomlands.

  Emils och Jennifers uppdrag under resan blir att fotografera, filma och sprida upplevelserna på Facebook och Instagram så att studenter här hemma ska få en inblick i hur det är att vara utbytesstudent.
  – Det ska bli grymt kul! Man känner sig superprivilegierad och lite nervös också, för man vill ju inte göra dem besvikna. Det är en fantastisk möjlighet och det ska bli så roligt att se vad Sydkorea har att bjuda på.

  Du som vill följa Emil och Jennifer på resan kan göra det via Umeå universitets facebooksida och på instagramkontot umu_72hourexchange. Planet till Sydkorea lyfter den 16 maj.

  Text och foto:
  Vendela Wikström

  • Läs hela intervjun i Vertex nr 4-2017.
  • *Jennifer Söderlund intervjuades i Vertex artikelserie ”Hemma hos: Studenterna” i februari 2016. Hon har även frilansat för Vertex.

   

  EMIL STIGHÄLL:
  Ålder: 24 år.
  Pluggar: : Personalvetarprogrammet, termin två.
  Bor: : Trea på Ålidhem med kompis.
  Aktuell: : Åker tillsammans med journaliststudenten Jennifer Söderlund till Seoul på 72-timmarsutbyte. Planet till Sydkorea lyfter den 16 maj och de 72 timmarna som utbytesstudent börjar dagen därpå.

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Tre gruppledare som hoppas på röster (fr.v.): Johan Lindren, Rimligt Initiativ för Kåren, Erik Arvidsson, Vänsterstudenterna och Lars-Erik Utberg, Arbetarpartiets Studentfackliga Alternativ.

  Kårval drar igång
  – tre tävlar om rösterna

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se