22 January, 2019

 
 • Välkommen in till... juletiden. I Johan Lindholms kontor.
 • Tomtetåget går runt snögubben.
 • Julgran och en värmande brasa på skärmen.
 • Johan Lindholm har julpyntat sitt kontor i amerikansk stil de senaste 7-8 åren.
 • menskoppen
 • amtel_250x87_NY
 • Det mest julpyntade
  kontoret på campus (?)

  Publicerad 29 november, 2017

  Ljus skimrar i taket och lampor blinkar i grönt och rött runt en väldig snögubbe. I dessa juliga toner går inredningen i Johan Lindholms kontor på juridiska institutionen.

  Varje år läggs en ny dekoration till i samlingen av julpynt. I år är det snögubben, som syns direkt man kliver in i rummet. Bland julpyntet i Johan Lindholms kontor finns också ett litet tåg på räls och massor med ljus och lampor.
  – Det mesta här i rummet kommer från Umeåtrakterna, men det andra har jag köpt när jag varit och rest i USA med familjen, säger Johan Lindholm, som är professor på institutionen.

  Traditionen att dekorera kontoret med julpynt började för 7–8 år sedan när han tillsammans med några kollegor hade en julpyntartävling. Det första året vann han inte, men pyntet har  därefter tagits fram år efter år.
  Är du inte lite väl tidigt ute med julpyntet?
  – Jag följer den amerikanska traditionen med att dekorera efter tacksägelsedagen som var den 23 november. Det var blivit en start för julpyntandet både här och hemma.

  Att den amerikanska traditionen följs beror på att julpyntet då får vara uppe lite längre. Han berättar att i hemmet så är det en mer klassisk julpyntning som gäller, med julgran, stjärnor i fönstren och utan blinkande ljus. De flesta andra som dekorerar sina kontor på institutionen har även de en mer minimalistiskt och klassisk pyntning.

  Han tycker att julpyntet gör kontoret trevligare och mysigare och även kollegor från institutionen är intresserade av det årliga pyntandet.
  – Det brukar alltid vara många som kommer förbi och tittar för att se vad det är för nytt som tillkommit. Folk gillar det, säger han.

  Hans favoritdekoration just nu är snögubben han har köpt inför i år, men det tror han mest beror på att den är ny. Julpyntet får troligtvis sitta kvar till mellandagarna innan det tas ner.

  Text och foto:
  Mats Pääkkölä

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Joakim Pinto Cárdenas, Trolle Frankenberg, Ville Ledje, Erik Dunbäck Pekkari och Marcus Lenndin läser alla civilekonomprogrammet och bjussar på många tips till alla nykomlingar i Umeå.

  ”Jag ville bara kasta
  mig in i något nytt”

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se