20 August, 2019

 
 • menskoppen
 • amtel_250x87_NY
 • Campusbokhandeln
  öppnar ny butik i Umeå

  Publicerad 22 november, 2018

  Campusbokhandeln återkommer till Umeå och öppnar den 3 december en ny butik i Universumhuset.

  Campusbokhandeln.se är en kedja som säljer ny och begagnad kurslitteratur på nätet och i butik. Ett tiotal butiker i finns i svenska studentstäder och mellan 2010 och 2016 hade Campusbokhandeln även en butik i Umeå, då med lokal i Samhällsvetarhusets källarplan.
  Varför las butiken ned den gången?
  – Vi tog ett strategiskt beslut att sluta driva franchisebutiker för att kunna garantera samma standard i hela kedjan. Innehavarna av butiken i Umeå valde tyvärr att driva vidare i egen regi istället för att sälja, säger Nils Salomonsson, operativ chef på Campusbokhandeln.

  Lagerbooks, som övertog lokalen i Samhällsvetarhuset, har sedan en tid varit stängt på grund av sjukdom. Om stängningen är permanent är i nuläget oklart. Vertex har sökt butiksansvariga.

  Avgörande för Campusbokhandelns återkomst till Umeå är att man anser sig ha hittat en bra lokal för verksamheten. Den ligger i Universum, granne med Sjöbergs Frisörer, till höger om trappan upp till övervåningen. 
  – Lokalen är inte jättestor, men fullt tillräckligt för att vi ska kunna hålla aktuella titlar i lager och etablera Campusbokhandeln som ett bra alternativ på Umeå universitet. Utöver det har vi nio andra butiker i landet och ett centrallager som tillsammans rymmer väldigt mycket böcker. Vid sidan av böcker kommer vi ha ett utbud av kontorsmaterial.  
  Nåt du hoppas på inför öppnandet den 3 december?  
  – Vi hoppas att många studenter i Umeå tittar in och ännu hellre lämnar in sina böcker till försäljning i december så att vi har en chans att sälja dem i terminsstarten när större delen av böckerna säljs, säger Nils Salomonsson.

  Bertil Janson

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Umeå studentkårs medlemsantal från starten till idag. 1998 delas Umeå studentkår upp och två nya kårer bildas. 2010 avskaffas det obligatoriska medlemsskapet i studentkårer för studenter. Båda händelserna påverkar antalet kårmedlemmar, som var allra högst i mitten av 1990-talet, då mer än 18 000 studenter var medlemmar i Umeå studentkår. Bilden från Scharinska Villan, som under många år var kårhus, någon gång kring 1970.

  Studentkår firar 60 år
  av party och protester

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.